Spaghetti secreto iberico met gekaramellisseerde ui (by Ralph de Kok)

Wat heb je nodig (voor ca. 2/3 personen)
Ingrediënten:

  • spaghetti (75 gr. pp)
  • uien, geschild en in dunne ringen gesneden
  • ½ el. gedroogde rode peper, in kleine stukjes (of meer/minder, naar smaak)
  • 3 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • bos verse peterselie, fijngehakt
  • handvol Parmazaanse kaas, geraspt
  • versgemalen peper
  • Truffelzout (klik hier om te bestellen)
  • olijfolie
  • boter
  • scheut slagroom
  • scheutje sojasaus


Voor de rub:

  • 1 el. paprikapoeder
  • 1 el. knoflookpoeder
  • 1 volle el. Ralphs Goeie Dingen South American rub
  • 1 el. versgemalen zwarte peper
  • 1 tl. zout

Bereiding:

  1. Steek de braai/bbq aan en zorg voor temperatuur van 130/150 graden
  2. Verwarm een gietijzeren (koeken)pan met wat olijfolie en een klont boter
  3. Laat de uienringen hierin langzaam (minstens 30/45 minuten, liefst langer)
    karamellisseren (roer regelmatig even door)
  4. Roer de ingrediënten voor de rub door elkaar
  5. Doe, als de uien goudbruin en gekaramellisseerd zijn, de knoflook erbij
  6. Verhoog de bbqtemperatuur tot heel heet
  7. Zet een pan gezouten water op en kook de spaghetti volgens de verpakking ‘al dente’
  8. Dep ondertussen het vlees droog en bestrooi aan beide zijden met een beetje zout
  9. Gril 2 à 3 minuten per kant en laat rusten
  10. Roer ondertussen de rub goed door de saus en giet de room erbij
  11. Roer de gedroogde peper, Parmezaanse kaas, sojasaus en de helft van de peterselie
    erdoor
  12. Schep de spaghetti door de saus en snijd het vlees, tegen de draad in, in reepjes
  13. Schep de pasta op een bord, leg er plakjes vlees over en bestrooi eventueel met wat
    truffelzout
  14. Garneer het gerecht met de rest van de peterselie en nog wat geraspte kaas

Producten gebruikt in dit recept