Wat heb je nodig (voor ca. 2/3 personen)
Ingrediënten:
- spaghetti (75 gr. pp)
- uien, geschild en in dunne ringen gesneden
- ½ el. gedroogde rode peper, in kleine stukjes (of meer/minder, naar smaak)
- 3 grote tenen knoflook, fijngehakt
- bos verse peterselie, fijngehakt
- handvol Parmazaanse kaas, geraspt
- versgemalen peper
- Truffelzout (klik hier om te bestellen)
- olijfolie
- boter
- scheut slagroom
- scheutje sojasaus
Voor de rub:
- 1 el. paprikapoeder
- 1 el. knoflookpoeder
- 1 volle el. Ralphs Goeie Dingen South American rub
- 1 el. versgemalen zwarte peper
- 1 tl. zout
Bereiding:
- Steek de braai/bbq aan en zorg voor temperatuur van 130/150 graden
- Verwarm een gietijzeren (koeken)pan met wat olijfolie en een klont boter
- Laat de uienringen hierin langzaam (minstens 30/45 minuten, liefst langer)
karamellisseren (roer regelmatig even door) - Roer de ingrediënten voor de rub door elkaar
- Doe, als de uien goudbruin en gekaramellisseerd zijn, de knoflook erbij
- Verhoog de bbqtemperatuur tot heel heet
- Zet een pan gezouten water op en kook de spaghetti volgens de verpakking ‘al dente’
- Dep ondertussen het vlees droog en bestrooi aan beide zijden met een beetje zout
- Gril 2 à 3 minuten per kant en laat rusten
- Roer ondertussen de rub goed door de saus en giet de room erbij
- Roer de gedroogde peper, Parmezaanse kaas, sojasaus en de helft van de peterselie
erdoor - Schep de spaghetti door de saus en snijd het vlees, tegen de draad in, in reepjes
- Schep de pasta op een bord, leg er plakjes vlees over en bestrooi eventueel met wat
truffelzout - Garneer het gerecht met de rest van de peterselie en nog wat geraspte kaas